Hooikoorts op je huid

Hooikoorts op je huid

De lente is weer begonnen!

Dit betekent dat de natuur weer tot leven komt en dat er overal weer bloesem aan de bomen komen.

Prachtig om te zien, maar het betekent ook voor maar liefst 25% van de Europese bevolking dat het hooikoortsseizoen weer begonnen is.

Hooikoorts is namelijk één van de meest voorkomende allergieën.

 

Mocht je je afvragen waar de naam hooikoorts vandaan komt?
In 1928 had een Engelse arts last van specifieke klachten rond de hooiperiode, waaronder een koortsig gevoel. Zo is de term hooikoorts bedacht.

Hooikoorts is een allergie waarbij iemand overgevoelig is voor stuifmeel of pollen. De meest voorkomende klachten waar we dan meteen aan denken zijn niezen, jeukende en branderige ogen en een verstopte neus. Maar minstens even vervelend kan de reactie op je huid zijn:  jeuk, een branderig gevoel, roodheid, droogte, schilfers en huiduitslag zijn enkele vervelende symptomen van hooikoorts op de huid.

Een allergie betekent een veranderde reactie van je immuunsysteem op allergenen. De pollenallergenen dringen in de huid waardoor het lichaam hierop reageert en histamine vrijmaakt. Histamine veroorzaakt jeuk, zwelling, irritatie en een branderig gevoel. We gaan krabben wat de huid nog meer irriteert en kapot maakt. De natuurlijke, beschermende barrière van de huid wordt verstoord en de huid wordt nog meer doorlaatbaar.

Wat kan je doen om de huidklachten te verlichten en deze negatieve cirkel te doorbreken?

– Allereerst, boost je immuunsysteem van binnenuit zodat je lichaam zich beter kan verdedigen tegen de pollenallergenen. Gebruik elke dag probiotica. Dit verbetert je darmfunctie maar daardoor ook je immuunsysteem. Skin Youth Biome van Advanced Nutrition Programme is een speciaal geformuleerd probioticum voor de huid en kan elke dag ingenomen worden. Slik daarnaast elke dag een Colostrum-C capsule om je immuniteit extra te ondersteunen.

– Verzorg en hydrateer je huid van binnenuit door elke dag een capsule Skin Moisture Lock en Skin Omegas+ in te nemen.

– Begin je huidverzorgingsroutine met een milde reiniging die de natuurlijke beschermlaag intact laat of zelfs verzorgt. Gebruik Dual Action Pre-Cleansing Oil van Environ, om alles wat niet op de huid hoort er af te halen zoals talg en make-up resten maar ook (milieu)vuil, pollen en zonnefilters. Vervolg je reiniging met een Environ reinigingsproduct naar huidconditie.
Het reinigen van de huid is superbelangrijk om een allergische reactie te voorkomen!

– Vul daarnaast je routine aan met Environ Antioxidant Gel om de huid direct te verkoelen en een geïrriteerde huid te verlichten. Je kan dit zien als het s.o.s product van Environ.

– Beschadigde huid of wondjes heel je direct met Colostrum Gel en het verbetert ook je immuniteit van buitenaf. De natuurlijke beschermlaag herstel je van buitenaf met de Alpha Hydroxy Night Cream, een nachtverzorging van Environ op basis van milde zuren.

– Tenslotte vergeet niet om elke dag een zonbescherming aan te brengen. Deze kwetsbare huid is extra gevoelig voor zonnebrand en zonneschade. RAD SPF 15 is geschikt voor gevoelige huiden.

“Eigenlijk heb ik het hele jaar door hooikoorts en heb ik last van alle symptomen, ook op mijn huid. Opvallend is dat sinds ik 1 capsule Skin Youth Biome neem per dag de
klachten veel minder erg zijn”. – Rita uit Zeist.

Copyright @ “the happy skin” – Officiële distributeur van Environ Skin Care, jane iredale en Advanced Nutrition Programme in Benelux en Frankrijk.